Prohledat tento blog
středa 20. května 2015
Těstoviny se špenátovou omáčkou ( pastou )
Jelikož jsem obdržela od společnosti Bohemia olej k otestování 4 jejich skvělé oleje, vybrala jsem si pro dnešní recept ten, který mi k němu chuťově nejvíc pasoval. A to olej z vlašských ořechů. A proč právě ten? No protože v receptu jsem použila piniové oříšky nebo semínka, jak se jim někdy říká. Vlatně to ani oříšky nejsou, jsou to semena ze šišek piniových borovic. Více se o společnosti, jejich produktech za studena lisovaných olejů dozvíte na jejich stránkách .
Na přípravu budete potřebovat:
250g špenátových listů
hrstku piniových oříšků ( kdo je nemá, může klidně použít oloupané mandle nebo slunečnicová semínka )
1 Lučinu ve staniolu nebo Palouček, hodně obdobný sýr z Lidlu
100ml smetany
cca 20 bazalkových listů nebo podle chuti
2 stroužky česneku
2PL oleje z vlašských ořechů ( popř. jiný, olivový ... )
sůl
+ těstoviny podle chuti
Pokud byste chtěli udělat těstoviny s výraznějším sýrem, můžete k Lučině přidat třeba nivu nebo gorgonzolu, v tom případě přidat asi i o trochu více smetany.
Postup přípravy receptu:
Do mixéru vložíme omyté špenátové listy, bazalku, Lučinu, pinie, česnek, olej a rozmixujeme na jemnou konzistenci. Postupně při mixování přiléváme smetanu. Nakonec podle chuti osolíme.
Těstoviny uvaříme al dente podle návodu, slijeme je a promícháme s omáčkou. Prohřejeme a je hotovo. Můžeme ještě při servírování zakápnout pár kapkami ořechového oleje. Kdo by chtěl přece jenom trochu toho masa, může si na pánvi orestovat na nudličky nakrájené kuřecí prso, šunku nebo slaninu a vmíchat do pokrmu. Omáčka by neměla být příliš řídká, neměla by z těstovin stékat, jenom je obalit.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat