Na přípravu budete potřebovat:
Palačinky ( podle receptu, který nejraději používáte)
čerstvé houby
slanina
nastrouhaný tvrdý sýr ( eidam, blaťácké zlato, čedar apod.)
tymián
sůl
( neudávám přesné množství ingrediencí, záleží na tom, kolik palačinek chcete plnit)
Na omáčku:
6 větších rajčat zbavených slupek
1 malá cibule
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka
sůl
popř. špetka cukru
olej
čerstvé houby
slanina
nastrouhaný tvrdý sýr ( eidam, blaťácké zlato, čedar apod.)
tymián
sůl
( neudávám přesné množství ingrediencí, záleží na tom, kolik palačinek chcete plnit)
Na omáčku:
6 větších rajčat zbavených slupek
1 malá cibule
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka
sůl
popř. špetka cukru
olej
Postup přípravy receptu:
Nejprve si připravíme omáčku. Na oleji si zesklovatíme
najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata na kostičky,
osolíme a vaříme do zhoustnutí. Nakonec do omáčky prolisujeme česnek a
vmícháme posekanou bazalku. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, ochutíme
špetkou cukru.
Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájené houby, trochu tymiánu, osolíme a podusíme do vypaření tekutiny.
Palačinky poklademe houbovou směsí, posypeme sýrem a dvakrát přehneme, abychom vytvořili trojúhelníky.
Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájené houby, trochu tymiánu, osolíme a podusíme do vypaření tekutiny.
Palačinky poklademe houbovou směsí, posypeme sýrem a dvakrát přehneme, abychom vytvořili trojúhelníky.
Dáme je na pánev po houbách a z obou stran zvolna prohřejeme, aby se sýr roztavil.
Podáváme s rajčatovou omáčkou.
Podáváme s rajčatovou omáčkou.
Mňam.. Ty vypadají skvěle! Palačinky miluji, jak na sladko, tak na slano :))
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
Neli díky. V kombinaci s tou omáčkou jsou výborné :-)
Vymazat