pondělí 15. září 2014

Rajčatová španělská česnečka


Na přípravu budete potřebovat:

6 rajčat
5 stroužků česneku
pečivo na krutony
1 vejce
1l vývaru nebo vody
olej
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Česnek posekáme a necháme rozvonět na oleji. Pozor, aby nám nezačal hnědnout, byl by hořký. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem nebo vodou. Necháme vařit 15 minut. Mezitím nasucho opečeme kostičky pečiva na krutony. Kdo chce polévku hustější, může orestovat pár krutonů rovnou spolu s česnekem a nechat v polévce rozvařit. Vejce rozmícháme v polévce a provaříme. Dochutíme. V původním receptu se vejce promíchalo s nastrouhaným tvrdým sýrem, ale ten jsem vynechala. Podáváme posypené petrželkou.



 

Žádné komentáře:

Okomentovat