Piškot:
5 vajec
3 lžíce moučkového cukru
2 lžíce oleje
2-3 lžíce horké vody
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
½ prášku do pečiva
marmeláda na potření
Krém:
750 ml mléka
3 vanilkové pudinky(nejraději používám od Dr.Oetkera-je hustý)
200ml vaječného koňaku
250g másla
3 lžíce moučkového cukru
Pařížská šlehačka:
2 rostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!,existuje ještě na vaření)
1 lžíce cukru
2 lžíce kakaa
5 vajec
3 lžíce moučkového cukru
2 lžíce oleje
2-3 lžíce horké vody
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
½ prášku do pečiva
marmeláda na potření
Krém:
750 ml mléka
3 vanilkové pudinky(nejraději používám od Dr.Oetkera-je hustý)
200ml vaječného koňaku
250g másla
3 lžíce moučkového cukru
Pařížská šlehačka:
2 rostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!,existuje ještě na vaření)
1 lžíce cukru
2 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu:
Žloutky nejprve vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, olej,
promícháme, lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko
mouku, kakao a prášek do pečiva.
Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou (zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
Připravíme krém. Z mléka a pudink.prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).
Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.
Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte. Ozdobíme dle fantazie, já posypala kakaem a nastrouhanou bílou čokoládou.
Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou (zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
Připravíme krém. Z mléka a pudink.prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).
Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.
Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte. Ozdobíme dle fantazie, já posypala kakaem a nastrouhanou bílou čokoládou.
Poznámka:
Recept je od kamarádky Aňulky Jahody z Topreceptů a zdrojem jí byl recept z Knihovničky receptů.
Žádné komentáře:
Okomentovat