Na přípravu budete potřebovat:
1,5kg čisté dýňové dužiny
0,5 l vody
1 pomeranč
3 citrony
5 cm zázvoru
5 hřebíčků
Na sirup:
250ml vody
400g cukru krupice
150ml octa
0,5 l vody
1 pomeranč
3 citrony
5 cm zázvoru
5 hřebíčků
Na sirup:
250ml vody
400g cukru krupice
150ml octa
Postup přípravy receptu:
Dýňovou dužinu si nakrájíme na kostky, přidáme kůru a
šťávu z citronů a pomerančů, hřebíčky, nastrouhaný zázvor, podlijeme
vodou a dusíme do měkka. Vyjmeme hřebíčky a poté propasírujeme nebo
rozmixujeme dohladka.
V čistém kastrůlku si svaříme sirup z uvedených surovin do konzistence řidšího medu a smícháme s dýňovým pyré. Vaříme do zhoustnutí, mícháme, aby se nám zavařenina nepřipálila. Poté plníme horké do skleniček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme zcela zchladnout.
V čistém kastrůlku si svaříme sirup z uvedených surovin do konzistence řidšího medu a smícháme s dýňovým pyré. Vaříme do zhoustnutí, mícháme, aby se nám zavařenina nepřipálila. Poté plníme horké do skleniček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme zcela zchladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat