Na přípravu budete potřebovat:
2 hovězí steaky ( já měla chuck tender), výška cca 3cm po svázání
hrubá mořská sůl
pepř
Na omáčku:
hrstka rozinek či hrozinek ( jak kdo smýšlí)
1PL octa balsamico
2KV worcesteru
50ml griotky
špetka soli
snítka tymiánu
kousek másla
2-3PL vody
hrubá mořská sůl
pepř
Na omáčku:
hrstka rozinek či hrozinek ( jak kdo smýšlí)
1PL octa balsamico
2KV worcesteru
50ml griotky
špetka soli
snítka tymiánu
kousek másla
2-3PL vody
Postup přípravy receptu:
Rozinky přes noc namočíme do griotky.
Steaky by měly být před tepelnou přípravou pokojové teploty. Očistíme je a ovážeme provázkem, aby držely pěkně tvar a byly přibližně stejně vysoké, aby se stejnoměrně propekly. Opepříme je.
Steaky by měly být před tepelnou přípravou pokojové teploty. Očistíme je a ovážeme provázkem, aby držely pěkně tvar a byly přibližně stejně vysoké, aby se stejnoměrně propekly. Opepříme je.
Nejprve připravíme omáčku. Všechny ingredience dáme do kastrůlku a
necháme cca 15 minut probublávat. Vyjmeme tymián, vše rozmixujeme
tyčovým mixérem a dochutíme každý podle své chuti. Pokud je omáčka
řídká, ještě ji necháme chvilku zredukovat. Nakonec zjemníme kouskem
másla.
Steaky pečeme z obou stran na silně rozpálené pánvi se silným dnem.
Každý podle toho, jak má rád propečené. Já volím cca 3-4 minuty z každé
strany. Samozřejmě podle výšky masa. Vyjmeme je z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odležet.
Poznámka:
Musím ještě dodat, že rozinky v tomto stavu mi chutnají
velice, přestože jejich konzistenci v pevné stavu a v moučnících
nevyhledávám :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat