Na přípravu budete potřebovat:
500g vepřové panenky nebo zvěřinového hřbetu ( panenky )
150g slaniny
1 malá cibule
sušené meruňky
dýně hokkaido
čerstvý rozmarýn a tymián
vývar
máslo
olej
sůl, pepř
150g slaniny
1 malá cibule
sušené meruňky
dýně hokkaido
čerstvý rozmarýn a tymián
vývar
máslo
olej
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Z panenky nebo hřbetu nakrájíme medailonky, do každého uděláme nožem otvor a zasuneme do něj
předem namočené meruňky a snítku rozmarýnu. Meruňky můžeme namočit
den předem třeba do vína, vývaru nebo pouze vody. Maso osolíme a
opepříme a zamotáme do proužků slaniny. Já měla bohužel krátkou slaninu,
tak jsem musela zpevnit provázkem.
Medailonky zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran, přendáme na pekáček a vložíme do trouby na 10 minut.
Cibuli a slaninu orestujeme ve výpeku, přidáme kousek másla a na kostičky nakrájenou dýni. Přihodíme ještě rozmarýn a tymián, osolíme, orestujeme a zalijeme cca 100ml vývaru.
Cibuli a slaninu orestujeme ve výpeku, přidáme kousek másla a na kostičky nakrájenou dýni. Přihodíme ještě rozmarýn a tymián, osolíme, orestujeme a zalijeme cca 100ml vývaru.
Přiklopíme a dusíme do změknutí,
což trvá zrovna tak dlouho, jako se nám dopéká maso v troubě. Vyjmeme
snítky bylinek a vše rozmixujeme do hladka, případně naředíme trochou
vývaru. Dochutíme solí a pepřem.
Medailonky vyjmeme z trouby a podáváme s omáčkou.
Medailonky vyjmeme z trouby a podáváme s omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat