úterý 9. září 2014

Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí


Na přípravu receptu budete potřebovat:

300g vepřových jater
2 jablka
2 cibule
cca 50g slaniny
100ml černého piva
8 listů čerstvé šalvěje
olej + kousek másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu:

Nejprve zprudka opečeme játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová. Vyjmeme a zabalíme do alobalu. Na pánev dáme orestovat slaninu s cibulí a šalvějí, osolíme, opepříme a ke konci restování vhodíme nakrájená jablíčka na nudličky. Promícháme, zvýšíme teplotu a zalijeme pivem, Necháme z větší části odpařit, vmícháme kousek másla na zjemnění a dochutíme případně solí. Nakonec vrátíme zpět pouze prohřát játra. Játra podáváme se směsí a solíme a pepříme až hotová při servírování.






Žádné komentáře:

Okomentovat