Na přípravu budete potřebovat:
500g míchaného mletého masa ( vyšlo na 8 koulí o cca 5cm)
8 sušených švestek
3 plátky slaniny dobře uzené ( dietnější verzí bude místo slaniny plnit mandlí, ale chuťově to bude rozdíl)
100ml červeného vína
sůl, pepř
čerstvý tymián
8 sušených švestek
3 plátky slaniny dobře uzené ( dietnější verzí bude místo slaniny plnit mandlí, ale chuťově to bude rozdíl)
100ml červeného vína
sůl, pepř
čerstvý tymián
Na rozvar ( omáčku):
3PL pečeného švestkového čatní zde
1PL švestkových povidel
100ml červeného vína
sůl
troška vody nebo vývaru
Postup přípravy receptu:
Švestky si na noc zalijeme červeným vínem a necháme je nasáknout a marinovat.
Maso osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, řádně promícháme a necháme odstát.
Švestky vyjmeme z vína a naplníme je smotaným kouskem slaniny místo pecky. ( můžeme dát špalíček).
Maso osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, řádně promícháme a necháme odstát.
Švestky vyjmeme z vína a naplníme je smotaným kouskem slaniny místo pecky. ( můžeme dát špalíček).
Takto upravené švestky obalíme mletým
masem, pořádně přimáčkneme, aby se nám při pečení koule neroztrhly.
Opečeme je ze všech stran, nejdříve zprudka, aby se zatáhly a pak
teplotu snížíme. Hotové koule necháme odsát od přebytečného tuku na
papírové utěrce.
Většinu tuku z výpeku slijeme, přidáme pikantní švestky, povidla, víno, necháme trošku odpařit a přidáme trochu vody nebo vývaru. Zredukujeme na požadovanou hustotu, dochutíme solí.
Většinu tuku z výpeku slijeme, přidáme pikantní švestky, povidla, víno, necháme trošku odpařit a přidáme trochu vody nebo vývaru. Zredukujeme na požadovanou hustotu, dochutíme solí.
Žádné komentáře:
Okomentovat