Na přípravu budete potřebovat:
Pevné hrušky
voda
cukr krupice
kyselina citrónová
voda
cukr krupice
kyselina citrónová
Postup přípravy receptu:
Svaříme nálev a to tak, že na 1 litr vody přidáme 400g cukru. Necháme zchladnout.
Hrušky můžeme oloupat, já je neloupu, pouze omyji a nakrájíme na čtvrtky. Vykrájíme jadřinec a dáme do misky se studenou vodou a cca 1KL kyseliny citrónové, aby nám nezhnědly.
Pak je nastrkáme do sklenic, nestlačujeme a zalijeme nálevem.
Zavařujeme na 85C 20-25 minut.
Hrušky můžeme oloupat, já je neloupu, pouze omyji a nakrájíme na čtvrtky. Vykrájíme jadřinec a dáme do misky se studenou vodou a cca 1KL kyseliny citrónové, aby nám nezhnědly.
Pak je nastrkáme do sklenic, nestlačujeme a zalijeme nálevem.
Zavařujeme na 85C 20-25 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat