neděle 14. září 2014

Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky


Na přípravu nudete potřebovat:

1 menší kapusta
2 kostky droždí
100ml mléka
1 malá a 1 větší cibule
2 stroužky česneku
kousek másla
strouhanka
majoránka
1 vejce
špetka drceného kmínu
sůl
1,5 l vývaru nebo vody 

Postup přípravy receptu:

Na másle szesklovatíme nakrájenou větší cibuli, přidáme mírně orestovat na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, okmínujeme a podlijeme vývarem nebo vodou.
V kastrůlku zesklovatíme na jemno nakrájenou malou cibuli, rozdrobíme na ni droždí, přilijeme mléko a necháme zcela rozpustit. Osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, provaříme a odstavíme. Do hmoty rozmícháme důkladně vajíčko a jakmile směs trochu zchladne, přisypeme tolik strouhanky, aby se nám při tvarování knedlíčků hmota nerozpadala a nelepila na ruce.
Knedlíčky vkládáme do vroucí polévky a ještě cca 5 minut prováříme.
Polévku můžeme trochu zahustit světlou máslovou jíškou. 




4 komentáře:

  1. Andrejko, právě si prohlížím tuhle polévku. Urodila se mi kapusta a protože jsem polévková, tak ta tvoje s drožďovými knedlíčky se mi moc líbí. Má to jen jednu vadu na kráse, nevím, jak si ten recept vytisknout. Přes kopec posílá pozdrav Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko zdravím :-) Tak to nevím, zkusím to nějak pořešit, jestli sem půjde přidat nějaký odkaz na tisk. Ale polévku mám i na Topkách, tak tam ti to vytisknout půjde :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc dobrá. nikdy pořádně nevím co s kapustou, moc mi nechutná, ale tato polévka je skvělá, přidala jsem do základu ještě ka kostičky anglickou slaninu a měla úspěch. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slaninou se nikdy nic ještě nezkazilo :-D Díky, jsem ráda, že chutnala .

      Vymazat