úterý 9. září 2014

Sterilovaná červená řepa


Na přípravu budete potřebovat:

5kg červené řepy ( 18 - 20 menších sklenek )
1,9l vody
0,6l octa
80g soli
150g cukru
25 tabletek sacharinu
2KL fenyklových semínek

 
Postup přípravy receptu:

Neoloupanou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladnout a oloupeme ( nejlépe v rukavicích ). Mezitím si svaříme nálev z výše uvedených surovin a rovněž jej necháme zchladnout. Přecedíme, abychom nelovili ze sklenky mezi kousky řepy semínka. Řepu nakrájíme na kostičky nebo hranolky,  jak chceme a naplníme vymyté sklenky. Zalijeme lákem, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80C.




5 komentářů:

  1. Díky za rcp. Zkusím, ale budu dělat z poloviční dávky :-) Tady to jím jenom já :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem za recept. Už mám opísaný. budem robiť

    OdpovědětVymazat
  3. robím podobne, namiesto feniklu kmín, aby to bolo rýchlejšie, pretlačím repu cez koliesko na zemiakový šalát, nekrájam

    OdpovědětVymazat