středa 28. ledna 2015

Indonéská smažená rýže


Na přípravu budete potřebovat:

Dělala jsem dvě varianty

1. S krevetami a kuřecím masem
1 menší kuřecí prso
100 g vyloupaných krevet
2 vejce
100g zeleného hrášku
2 jarní cibulky
200- 300g vařené rýže
1-2PL červené kari pasty
1PL sojové omáčky
sůl
špetka cukru
olej

2. Koktejl z mořských plodů ( krevety, sépie, mušle, chobotničky)
ostatní přísady stejné jako u předchozí varianty

Postup přípravy receptu:

1. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a na něj vlijeme rozšlehaná vejce, osolíme a omeletu z obou stran opečeme. Vyjmeme a nakrájíme na proužky.
Do pánve dolijeme trochu oleje, opečeme na něm kuřecí maso, osolíme a přidáme pokrájené jarní cibulky, krevety, kari pastu a špetku cukru. Promícháme a přidáme rýži, hrášek, chvíli mícháme, aby se nám vše dobře spojilo, jemně vmícháme ještě proužky omelety a vlijeme sójovou omáčku.
2. U této varianty postupujeme stejně, po upečení omelety orestujeme asi 2 minuty mořské plody, vmícháme kari pastu a ostatní jako u předchozího postupu. 




Žádné komentáře:

Okomentovat