čtvrtek 22. ledna 2015

Kuřecí se šípkovo - zázvorovou omáčkou



Na přípravu budete potřebovat:

2 vykostěná kuřecí stehna ( nebo prsní řízky)
1-2KL nastrouhaného zázvoru
1 cibule nebo 2 šalotky
3PL šípkové marmelády
250ml vývaru
3PL suchého sherry nebo vína
sůl, pepř
olej 


Postup přípravy receptu:

Na oleji opečeme osolené a opepřené maso do hněda. Vyjmeme z pánve a přisypeme najemno nakrájenou cibuli, necháme orestovat. Zalijeme sherry nebo vínem, necháme odpařit a přilijeme vývar. Trochu svaříme. Pak přidáme zázvor a šípkovou marmeládu, dosolíme, promícháme a vložíme zpět maso. Necháme vařit ještě cca 10 minut. Pokud je potřeba zahustíme malou kuličkou másla smíchaným s hladkou moukou.




3 komentáře:

  1. Andrejko, to je bomba, krásný recept. Šípkovou vařím, ale s kuřecím mě to nenapadlo. Díky. Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindřiško, zdravím. Tohle je ale hodně chuťově odlišné od klasické šípkové :-)

      Vymazat
  2. Ano, to je vidět i na fotce, ale změna je život, co nejdřív vyzkouším. Zdraví Jindra

    OdpovědětVymazat