Na přípravu budete potřebovat:
2 vykostěná kuřecí stehna ( nebo prsní řízky)
1-2KL nastrouhaného zázvoru
1 cibule nebo 2 šalotky
3PL šípkové marmelády
250ml vývaru
3PL suchého sherry nebo vína
sůl, pepř
olej
1-2KL nastrouhaného zázvoru
1 cibule nebo 2 šalotky
3PL šípkové marmelády
250ml vývaru
3PL suchého sherry nebo vína
sůl, pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Na oleji opečeme osolené a opepřené maso do hněda. Vyjmeme z pánve
a přisypeme najemno nakrájenou cibuli, necháme orestovat. Zalijeme
sherry nebo vínem, necháme odpařit a přilijeme vývar. Trochu svaříme. Pak přidáme zázvor a šípkovou
marmeládu, dosolíme, promícháme a vložíme zpět maso. Necháme vařit ještě
cca 10 minut. Pokud je potřeba zahustíme malou kuličkou másla smíchaným s hladkou moukou.
Andrejko, to je bomba, krásný recept. Šípkovou vařím, ale s kuřecím mě to nenapadlo. Díky. Jindra
OdpovědětVymazatJindřiško, zdravím. Tohle je ale hodně chuťově odlišné od klasické šípkové :-)
VymazatAno, to je vidět i na fotce, ale změna je život, co nejdřív vyzkouším. Zdraví Jindra
OdpovědětVymazat