Na přípravu budete potřebovat:
2 kachní prsa s kůží
sůl
Na omáčku:
2PL pomerančovo - zázvorové marmelády
2PL ústřicové omáčky
2PL sójové omáčky
2PL rýžového vína nebo suchého sherry
1KL nastrouhaného zázvoru
1 stroužek česneku
škrob + voda na rozmíchání
sůl
Na omáčku:
2PL pomerančovo - zázvorové marmelády
2PL ústřicové omáčky
2PL sójové omáčky
2PL rýžového vína nebo suchého sherry
1KL nastrouhaného zázvoru
1 stroužek česneku
škrob + voda na rozmíchání
Postup přípravy receptu:
Kůži na prsou nařežeme do mřížky, osolíme, položíme na
mřížku do pekáče kůží nahoru a vložíme do rozpálené trouby na 220C.
Pečeme z obou stran, dohromady cca 12 minut. Nakonec přepneme na gril a
kůži dopečeme dokřupava.
Všechen přebytečný tuk nám zůstene v pekáčku.
Mezitím si připravíme omáčku ze všech tekutých surovin, vlijeme do pánve, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, prohřejeme a přilijeme vodu se škrobem. Promícháme, prohřejeme.
Mezitím si připravíme omáčku ze všech tekutých surovin, vlijeme do pánve, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, prohřejeme a přilijeme vodu se škrobem. Promícháme, prohřejeme.
Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do omáčky a hojně omáčkou obalíme. Pokud je potřeba, ještě zahřejeme.
Podávala jsem s křupavými rýžovými nudlemi, recept zde .
Žádné komentáře:
Okomentovat