sobota 17. ledna 2015

Kachní prsa se zázvorovo - pomerančovou omáčkou


Na přípravu budete potřebovat:

2 kachní prsa s kůží
sůl

Na omáčku:
2PL pomerančovo - zázvorové marmelády
2PL ústřicové omáčky
2PL sójové omáčky
2PL rýžového vína nebo suchého sherry
1KL nastrouhaného zázvoru
1 stroužek česneku
škrob + voda na rozmíchání 



Postup přípravy receptu:

Kůži na prsou nařežeme do mřížky, osolíme, položíme na mřížku do pekáče kůží nahoru a vložíme do rozpálené trouby na 220C. 


Pečeme z obou stran, dohromady cca 12 minut. Nakonec přepneme na gril a kůži dopečeme dokřupava.


Všechen přebytečný tuk nám zůstene v pekáčku.
Mezitím si připravíme omáčku ze všech tekutých surovin, vlijeme do pánve, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, prohřejeme a přilijeme vodu se škrobem. Promícháme, prohřejeme. 


Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do omáčky a hojně omáčkou obalíme. Pokud je potřeba, ještě zahřejeme.
Podávala jsem s křupavými rýžovými nudlemi, recept zde .




Žádné komentáře:

Okomentovat