neděle 11. ledna 2015

Chřest se sýrovou omáčkou


Na přípravu budete potřebovat:

Bílý chřest
cukr, sůl, kapka citrónové šťávy
kousek pórku
uzená slanina
uzený sýr
sladká smetana na vaření
můškátový oříšek
máslo
žloutek
zelená petrželka
palačinky ( nemusí být, já měla zbylé )


Postup přípravy receptu:

Chřest od hlavičky oškrábeme a odstraníme dřevnaté konce. Dáme vařit na cca 15 min do vody se solí, špetkou cukru a kapkou citrónové šťávy.
Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi necháme vyškvařit na drobno nakrájenou slaninu, přidáme malý kousek másla a pórek a cca 5 min. opékáme. Poté vlijeme smetanu, přidáme nastrouhaný uzený sýr a špetku muškátového oříšku. Necháme sýr rozpustit a prohřejeme. Odstavíme ze zdroje tepla, aby se omáčka nesrazila a vmícháme žloutek a petrželku.  Palačinky poklademe chřestem, zalijeme omáčkou a svineme. Případně můžeme podávat s pečivem nebo brambory.




Žádné komentáře:

Okomentovat