pondělí 26. ledna 2015

Polévka z hlávkového zelí


Na přípravu budete potřebovat:

1/2 hlávky bílého zelí
1 pikantnější papriková klobása
4 brambory
hrst nakrájených čerstvých hub
1 cibule
100ml smetany na vaření
2PL sladké mleté papriky
2 bobkové listy
 kuliček nového koření
špetka drceného kmínu
1,5l vývaru ( nejlepší je uzený )
3PL hladké mouky
pepř a sůl
olej

Postup přípravy receptu:

Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, pak přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a orestujeme. Poté sejmeme z ohně, přisypeme papriku a promícháme. Vrátíme zpět, zasypeme hladkou moukou a opražíme na jíšku. Zalijeme vývarem a dobře rozmícháme. Přihodíme nakrájené zelí , houby a brambory, koření, osolíme a vaříme doměkka. Nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem. Nekyselíme, i kdyby se nám chtělo, tato polévka má chutnat jinak než zelňačka :-)






Žádné komentáře:

Okomentovat