pátek 9. ledna 2015

Kuřecí karbanátky se sušenými rajčaty a sýrem


Na přípravu budete potřebovat:

500g kuřecích prsou nebo stehenních plátků
cca 8 sušených rajčat naložených v oleji
100g tvrdého sýru ( eidam, gouda ... )
1 menší cibule
2 - 3 stroužky česneku
1 vejce ( není ale nutné, směs drží dobře )
cca 1KL sladké mleté papriky
zelená petrželka
sůl a pepř
strouhanka
olej


Postup přípravy receptu:

Maso umeleme na masovém strojku. Přidáme k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku.


Osolíme a důkladně směs promícháme. Necháme uležet alespoň půl hodiny v lednici.


Poté ze směsi vytvarujeme karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance a opečeme pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložíme do trouby, lehce potřené olejem a pečeme na 180 - 200C dozlatova.
Podávala jsem s celerovými hranolkami.




2 komentáře:

  1. Dělal jsem podobné bez rajčat jen maso a sýr a chutnaly moc, tyhle jsou také určitě moc dobré.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ta rajčata to zase trochu ozvláštní, šlo by do směsi přidat třeba i trochu sušené bazalky nebo oregána ;-)

      Vymazat