Na přípravu budete potřebovat:
cca 1kg uzených žeber s kostmi 
3 vejce vařená natvrdo
strouhaný křen
1 kysaná smetana, 
250g kysaného zelí
sádlo + hladká mouka
2 bobkové listy 
sůl a pepř 
Postup přípravy receptu:
Uzená žebírka uvaříme doměkka, obereme a nakrájíme maso
 na kousky. Do vývaru přidáme kysané zelí a vaříme. Připravíme 
světlou jíšku ze sádla a hladké mouky, a když je zelí poloměkké, 
zahustíme jíškou polévku, přilijeme smetanu rozmíchanou s trochou horké polévky a přisypeme křen. Provaříme ještě cca 10 minut. Osolíme,opepříme a nakonec přihodíme obrané maso a nasekaná vejce.  Dochutíme.
Já jsem měla málo masa, tak jsem přidala ještě klobásku . 
 


 
 
Vypadá lákavě,,Určitě vyzkouším..hezký večer..ilona
OdpovědětVymazatBudu moc ráda, když bude chutnat. Díky za zprávu :-)
VymazatDnes jsem polévku vařila k obědu. Je výborná!!! Děkuji...
OdpovědětVymazat