Prohledat tento blog
úterý 13. ledna 2015
Zeleninová polévka s vaječnou jíškou
Na přípravu budete potřebovat:
Použijte jakoukoliv sezónní zeleninu, kterou zrovna máte:
mrkev
celer
brokolice
květák
hrášek
kedluben
pórek ...
kousek másla
2-3PL hladké mouky
1-2 vejce
sůl
vývar
Postup přípravy receptu:
Na másle orestujeme nakrájenou zeleninu, osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme doměkka. Mezitím připravíme v kastrůlku světlou jíšku, do které vyklepneme vejce, důkladně promícháme a necháme srazit. Vzniknou nám takové vaječné žmolky, které přidáme k polévce a necháme ještě 10 minut společně vařit.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat