Na přípravu budete potřebovat:
cca 300 g čerstvých či mražených hub ( použila jsem lesní směs a hlívu, lze připravit i ze žampionů ...)
1 cibule
3PL zakysané smetany
1PL smetany na vaření
1PL worcestru
1PL rajčatového protlaku
1 kyselá okurka
1PL kaparů
1PL čerstvého kopru
špetka cukru
sůl
olej
1 cibule
3PL zakysané smetany
1PL smetany na vaření
1PL worcestru
1PL rajčatového protlaku
1 kyselá okurka
1PL kaparů
1PL čerstvého kopru
špetka cukru
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, poté
přidáme houby, osolíme a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná
tekutina.
Pak vmícháme rajčatový protlak, worcestr, pokrájenou okurku a kapary, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme cca 10 minut. Promícháme si smetany s trochou omáčky, aby se prohřály a přidáme do pánve. Prohřejeme, dochutíme podle potřeby špetkou cukru a po odstavení přidáme nasekaný kopr. ( Kdo nemá rád kopr, může dát zelenou petrželku. )
Pak vmícháme rajčatový protlak, worcestr, pokrájenou okurku a kapary, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme cca 10 minut. Promícháme si smetany s trochou omáčky, aby se prohřály a přidáme do pánve. Prohřejeme, dochutíme podle potřeby špetkou cukru a po odstavení přidáme nasekaný kopr. ( Kdo nemá rád kopr, může dát zelenou petrželku. )
Poznámka:
Název Stroganoff jsem dala záměrně do uvozovek, tak doufám, že to tak bude chápáno :-)
Uzasne, super dobre jedlo, milujeme huby
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda, že chutnalo :-) Díky za zprávu, taková potěší :-)
Vymazat