středa 14. ledna 2015

Italská čočka s pečenou treskou


Na přípravu budete potřebovat:

filety z tresky ( měla jsem tresku tmavou )
citronový pepř
bylinkové koření kabajaki ( nemusí být )
máslo
sůl

Na čočku:

200g zelené čočky
1 mrkev
2 řapíky celeru
2 větší šalotky nebo 1 menší cibule
1/2 cukety
3 rajčata
1 stroužek česneku
zelená petrželka
ocet balsamico
olivový olej
pepř
sůl


Postup přípravy receptu:

Ryby osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 200C. Během pečení přeléváme výpekem. Pečeme 15 - 20 minut.
Čočku uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a snítkou rozmarýnu. Během vaření čočky připravíme zeleninovou směs. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájené šalotky, poté přidáme na malé kostičky nakrájený celer a mrkev, restujeme asi 5 minut a poté přihodíme stejně nakrájenou cuketu. Osolíme, opepříme a podlijeme nepatrně vodou ( stačí pár lžic , můžeme použít i bílé víno ). Až se voda odpaří, rozmačkáme do směsi česnek, přidáme pokrájená rajčata, scezenou čočku a dochutíme balsamicem. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.
Původní recept na čočku byl od Z. Pohreicha, ale upravila jsem ho ke své chuti.








Žádné komentáře:

Okomentovat