Na přípravu budete potřebovat:
1/2 hlávky kapusty
nakrájené vařené uzené maso ( měla jsem ze žeber)
hrst bulguru ( místo bulguru můžete použít také uvařené kroupy )
3 vejce rozmíchaná s mlékem
1 velká cibule
5 stroužků česneku
majoránka
sůl
sádlo
strouhanka na vysypání formy
nakrájené vařené uzené maso ( měla jsem ze žeber)
hrst bulguru ( místo bulguru můžete použít také uvařené kroupy )
3 vejce rozmíchaná s mlékem
1 velká cibule
5 stroužků česneku
majoránka
sůl
sádlo
strouhanka na vysypání formy
Postup přípravy receptu:
Kapustu nakrájíme na proužky a dáme na cca 5 minut
vařit do osolené vody. Slijeme a ihned propláchneme ledovou vodou.
Bulgur uvaříme, pokud máme, v uzeném vývaru, pokud ne, tak ve vodě, na
skus. Slijeme.
Na troše sádla orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, posekaný česnek a ještě chvilku promícháváme. Okořeníme majoránkou. Přisypeme bulgur a přidáme kapustu, vše promícháme a dosolíme.
Zapékací misku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji směsí, trochu přimáčkneme a zalijeme osolenými vejci s mlékem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a zapečeme dozlatova.
Na troše sádla orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, posekaný česnek a ještě chvilku promícháváme. Okořeníme majoránkou. Přisypeme bulgur a přidáme kapustu, vše promícháme a dosolíme.
Zapékací misku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji směsí, trochu přimáčkneme a zalijeme osolenými vejci s mlékem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a zapečeme dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat