Prohledat tento blog
čtvrtek 15. ledna 2015
Pečený králík s bůčkem
Na přípravu budete potřebovat:
1 rozporcovaný králík
300g vepřového bůčku
2 cibule
4 stroužky česneku
kmín ( celý nebo drcený )
sůl
Postup přípravy receptu:
Rozporcovaného králíka a pokrájený bůček osolíme. Cibule nakrájíme na kostičky nebo plátky, to je jedno, česnek posekáme. Na dno pekáče dáme polovinu cibule a česneku, na to přijde maso, které posypeme dostatečně kmínem a navrch zbytek cibule a česneku. Podlijeme trochu vodou a vložíme přiklopené do trouby vyhřáté na 200C. Pro urychlení můžeme dát přiklopený pekáč nejdřív na cca 15 minut na sporák, podusíme a pak teprve přendáme do trouby. Pečeme doměkka. Poslední půlhodinu pečeme odkryté a pěkně dozlatova. Výpek můžeme nechat tak, jak je nebo maso vyndáme, pekáč přesuneme na sporák a zprudka vypečeme výpek na tuk. Zaprášíme moukou, zarestujeme a podlijeme vodou. Prováříme 10 - 15 minut, aby nebyla cítit mouka.
Podáváme se špenátem nebo zelím a knedlíky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Já dávám jen sůl kmín bůček a hlavně máslo.
OdpovědětVymazat