Na přípravu budete potřebovat:
500g kuřecích stehenních řízků
250g uvařené cizrny nebo z nálevu
150g slaniny
400g pasírovaných rajčat
200g zelených fazolek
2 šalotky
2 jarní cibulky
2-3 řapíky celeru
2 bobkové listy
4dcl bílého suchého vína
3 snítky rozmarýnu
1KL červené papriky - může být i uzená
sůl, cukr
250g uvařené cizrny nebo z nálevu
150g slaniny
400g pasírovaných rajčat
200g zelených fazolek
2 šalotky
2 jarní cibulky
2-3 řapíky celeru
2 bobkové listy
4dcl bílého suchého vína
3 snítky rozmarýnu
1KL červené papriky - může být i uzená
sůl, cukr
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na kostky, řapíkatý celer na proužky,
fazolky na kousky a šalotku, jarní cibulku a slaninu nadrobno. Na
oleji zpěníme cibulku se slaninou, přidáme maso, osolíme, poprášíme
paprikou a rychle orestujeme. Přihodíme rozmarýn a bobkový list,
podlijeme vínem a necháme vypařit alkohol. Poté přisypeme celer s
fazolkami a dusíme skoro do měkka.
Pak přilijeme pasírovaná rajčata,
cizrnu a podle chuti trochu přisladíme, dusíme ještě asi 10 minut a
nakonec vmícháme jarní cibulku.
Žádné komentáře:
Okomentovat