neděle 11. ledna 2015

Kuřecí kousky s cizrnou a fazolkami


Na přípravu budete potřebovat:

500g kuřecích stehenních řízků
250g uvařené cizrny nebo z nálevu
150g slaniny
400g pasírovaných rajčat
200g zelených fazolek
2 šalotky
2 jarní cibulky
2-3 řapíky celeru
2 bobkové listy
4dcl bílého suchého vína
3 snítky rozmarýnu
1KL červené papriky - může být i uzená
sůl, cukr 


Postup přípravy receptu:

Maso nakrájíme na kostky, řapíkatý celer na proužky, fazolky na kousky a šalotku, jarní cibulku a slaninu nadrobno. Na oleji zpěníme cibulku se slaninou, přidáme maso, osolíme, poprášíme paprikou a rychle orestujeme. Přihodíme rozmarýn a bobkový list, podlijeme vínem a necháme vypařit alkohol. Poté přisypeme celer s fazolkami a dusíme skoro do měkka. 


Pak přilijeme pasírovaná rajčata, cizrnu a podle chuti trochu přisladíme, dusíme ještě asi 10 minut a nakonec vmícháme jarní cibulku. 




Žádné komentáře:

Okomentovat