pátek 9. ledna 2015

Pečené celerové hranolky


Na přípravu budete potřebovat:

1 celer
cca 1KL sladké papriky nebo koření na grilovanou zeleninu
olej
sůl


Postup přípravy receptu:

Celer oloupeme, očistíme a nakrájíme na plátky silné cca 1cm.


Z plátků potom nakrájíme hranolky cca 1x1cm silné.


Hranolky vložíme na 2 - 3 minuty do vroucí vody. Poté scedíme a smícháme s olejem a kořením. Hranolky rozprostřeme na plech a pečeme v rozpálené troubě při 200 - 220C asi 30 minut. Nakonec osolíme a podáváme jako přílohu popřípadě s nějakým chutným studeným dipem. Tentokrát se podávaly ke kuřecím karbanátkům se sušenými rajčaty a sýrem.








9 komentářů:

  1. Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak velký celer mám použít abych nakrmila 2 lidi? :) chceme to vyzkoušet jako přílohu ... děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den.Velikost záleží na chuti na celer.Já jsem ho dělala na velkou sešlost poprvé,měla jsem obavy jak to rodina přijme,tak jsem k celeru dělala ještě mrkev,stejná velikost hranolků a mohu Vás ujistit,že to zmizelo ze stolu jak nic nikdy předtím.Je to opravdu výtečnééééé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Vymazat
  2. Barborko, já bych pro dva použila jeden a půl průměrně velkého celeru. Velikostně myslím tak velikost grepu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. ještě teply celer smichat s olejem a kořenim??

    OdpovědětVymazat
  4. Uvidíme, zrovna je peču.

    OdpovědětVymazat
  5. Robím tieto hranolky často. Sú vynikajúce, nepreváram vo vode, robím ich zo surového celeru premiešaného s grilovacím korením. Je to zdravá mňamka.

    OdpovědětVymazat
  6. Zkusím nikdy jsem to nedělala

    OdpovědětVymazat