středa 28. května 2014

Pikantní kuskus s lilkem a hlívou


Na přípravu budete potřebovat:

1 větší lilek
1 balení hlívy ústřičné ( cca 250g)
1 červená paprika
několik sušených rajčat naložených v oleji a bylinkách
2 jarní cibulky
3 stroužky česneku
čerstvá máta podle chuti ( kdo nemá rád, dávat nemusí)
špetka mletého římského kmínu, koriandru, chilli a sladké papriky
200g kuskusu
vývar
sůl
olivový olej 

Postup přípravy receptu:

Lilek rozpůlíme podélně, nařežeme dužinu do kříže, osolíme a necháme hodinu vypotit. Pak otřeme papírovou utěrkou, zakápneme olivovým olejem a dáme do rozpálené trouby upéct dohněda. Poté dužinu lžící vydlabeme a posekáme ( viz. obrázek).

Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou hlívu, přidáme jarní cibulku, papriku, sušená rajčata a nakonec lilek s posekaným česnekem a koření. Malinko podlijeme vodou a osolíme. Přidáme posekanou mátu, vsypeme kuskus, vše promícháme a zalijeme vroucím vývarem cca 1 - 2cm nad směs. Přiklopíme poklicí a necháme nabobtnat. Ještě promícháme a dochutíme. 




2 komentáře:

  1. Vas recept opet nezklamal,zas budu chodit kolem toho hrnce nez ho vyprazdnim :) Jen jsem misto hlivy ktera mi nechutna dala zampiony.

    OdpovědětVymazat