Na přípravu budete potřebovat:
1 větší lilek
1 balení hlívy ústřičné ( cca 250g)
1 červená paprika
několik sušených rajčat naložených v oleji a bylinkách
2 jarní cibulky
3 stroužky česneku
čerstvá máta podle chuti ( kdo nemá rád, dávat nemusí)
špetka mletého římského kmínu, koriandru, chilli a sladké papriky
200g kuskusu
vývar
sůl
olivový olej
1 balení hlívy ústřičné ( cca 250g)
1 červená paprika
několik sušených rajčat naložených v oleji a bylinkách
2 jarní cibulky
3 stroužky česneku
čerstvá máta podle chuti ( kdo nemá rád, dávat nemusí)
špetka mletého římského kmínu, koriandru, chilli a sladké papriky
200g kuskusu
vývar
sůl
olivový olej
Postup přípravy receptu:
Lilek rozpůlíme podélně, nařežeme dužinu do kříže,
osolíme a necháme hodinu vypotit. Pak otřeme papírovou utěrkou,
zakápneme olivovým olejem a dáme do rozpálené trouby upéct dohněda. Poté
dužinu lžící vydlabeme a posekáme ( viz. obrázek).
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou hlívu, přidáme jarní cibulku,
papriku, sušená rajčata a nakonec lilek s posekaným česnekem a koření.
Malinko podlijeme vodou a osolíme. Přidáme posekanou mátu, vsypeme
kuskus, vše promícháme a zalijeme vroucím vývarem cca 1 - 2cm nad směs.
Přiklopíme poklicí a necháme nabobtnat. Ještě promícháme a dochutíme.
Vas recept opet nezklamal,zas budu chodit kolem toho hrnce nez ho vyprazdnim :) Jen jsem misto hlivy ktera mi nechutna dala zampiony.
OdpovědětVymazatBezva, jsem ráda, že recepty nezklamaly, díky moc ;-)
Vymazat