čtvrtek 8. května 2014

Kapusta s uzeným a tarhoňou


Na přípravu budete potřebovat:
 
200g tarhoni
300g uzené krkovice
1/2 hlávky kapusty
1 cibule
3 stroužky česneku
mletá uzená paprika cca 1KL
1/2KL drceného kmínu
2KL sušené majoránky
sůl
máslo + olej
cca 1l uzeného vývaru 

Postup přípravy receptu:

Uzené maso nakrájíme na kostky a kapustu na proužky.
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní maso a orestujeme. Zaprášíme uzenou paprikou, malinko podlijeme uzeným vývarem a vložíme kapustu. Okmínujeme, posolíme podle slanosti vývaru a dusíme cca 10 minut. Nakonec přidáme posekaný česnek a rozemnutou majoránku.
Mezitím na pánvi na troše oleje opražíme tarhoňu a poté ji přidáme ke kapustě s uzeným. Zalijeme zbytkem vývaru a dusíme ještě 8-10 minut, do změknutí tarhoni. 




Žádné komentáře:

Okomentovat