Napřípravu budete potřebovat:
Větší žampiony ( já měla 7ks)
2 uzená kuřecí stehna (místo masa můžete použít uzenou slaninu)
1 malá cibule
špetka uzené sladké papriky
cca 100g tvrdého sýru Blaťácké zlato ( nebo jiný vhodný na zapékání)
zelené bylinky
sůl
olej
Na omáčku:
malá sklenka domácího leča ( cibule, rajčata, papriky) nebo Ljutěnice
2-3PL harissy paprikové pasty
sůl
Kuskus:
1 malá cibule
1- 2 stroužky česneku
zelené bylinky
vývar
olej nebo máslo
sůl
2 uzená kuřecí stehna (místo masa můžete použít uzenou slaninu)
1 malá cibule
špetka uzené sladké papriky
cca 100g tvrdého sýru Blaťácké zlato ( nebo jiný vhodný na zapékání)
zelené bylinky
sůl
olej
Na omáčku:
malá sklenka domácího leča ( cibule, rajčata, papriky) nebo Ljutěnice
2-3PL harissy paprikové pasty
sůl
Kuskus:
1 malá cibule
1- 2 stroužky česneku
zelené bylinky
vývar
olej nebo máslo
sůl
Postup přípravy receptu:
Klobouky žampionů oloupeme a krátce opečeme z obou stran. Osolíme.
Na pánvi s olejem zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na drobno pokrájené maso ze stehen, orestujeme, zaprášíme uzenou paprikou, osolíme, promícháme a odstavíme. Vmícháme bylinky a nastrouhaný sýr. Směsí naplníme klobouky žampionů.
Na pánvi s olejem zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na drobno pokrájené maso ze stehen, orestujeme, zaprášíme uzenou paprikou, osolíme, promícháme a odstavíme. Vmícháme bylinky a nastrouhaný sýr. Směsí naplníme klobouky žampionů.
Do stejné pánve,
kde jsme dělali směs na plnění, vlijeme lečo, přidáme harissu,
dochutíme a necháme lehce zredukovat. Pokud nám zbyla náplň, přidáme ji k
omáčce. Poté omáčku vlijeme do zapékací misky, poskládáme do ní
žampiony a dáme do rozpálené trouby na 200C na cca 15 minut.
V pánvi szeklovatíme cibuli na másle nebo oleji, přidáme krátce
orestovat posekaný česnek a přisypeme kuskus. Krátce opražíme. Zalijeme
vývarem, osolíme, přiklopíme a odstavíme. Několikrát ho po chvilkách
promícháme, aby byl sypký a nakonec vmícháme bylinky.
Žádné komentáře:
Okomentovat