Na přípravu budete potřebovat:
300g minutkového vepřového masa ( panenka, palce apod.)
hrst zelených fazolek pokrájených na kousky
1 červena paprika
1 mrkev
3 stroužky česneku
1 menší cibule
1 cm kousek zázvoru
1 dlouhá feferonka
1 ½ PL rybí omáčky
šťáva z 1 limetky
pár listů thajské bazalky
1PL světlé sójové omáčky
jarní cibulka na ozdobu
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na slabé plátky a ty na nudličky. Zlehka osolíme a opečeme je zprudka na rozpáleném oleji. Vyjmeme a do pánve přidáme nakrájené fazolky, papriku a mrkev na nudličky. Restujeme asi 5 minut, pak přidáme pokrájenou cibuli, posekaný česnek, feferonku a nastrouhaný zázvor. Zalijeme rybí omáčkou, orestujeme a vrátíme maso. Přilijeme limetkovou šťávu, bazalku a sójovou omáčku. Prohřejeme, promícháme a podáváme ozdobené jarní cibulkou s rýží nebo nudlemi.
Žádné komentáře:
Okomentovat