čtvrtek 29. května 2014

Mangové minidortíky


Na přípravu budete potřebovat:

Na piškot:
3 vejce ( z bílků tuhý sníh)
80g cukru
100g hladké mouky
marmeláda na potření

Na krém:
150g tvarohu
100ml smetany na šlehání
50g moučkového cukru
1 vanilínový cukr
šťáva + kůra z 1/2 citronu
1 mango
10g práškové želatiny

+ čiré dortové želé 

Postup přípravy receptu:

V misce do pěny ušleháme cukr se žloutky, přimícháme sníh a pak prosátou mouku. Těsto urovnáme na menší plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180C. Pečeme cca 12 minut do zrůžovění piškotu. Vyjmeme a necháme vychladnout. Poté vykrájíme z piškotu kolečka o průměru cca 6 - 8cm a vždy dva spojíme mermeládou. 


Vložíme je zpět do vykrajovacích formiček nebo každý obalíme vyšším pruhem alobalu tak, aby nám to vytvořilo formičku.
Mango okrájíme od pecky, oloupeme a dužinu rozmixujeme dohladka.
Tvaroh smícháme s cukry, citronovou šťávou a kůrou, polovinou mangového pyré a dotuha ušlehanou šlehačkou. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě v daném množství podle návodu, zahřejeme ji a rozpustíme. Ještě horkou vlijeme do tvarohové směsi a urovnáme na piškoty ve formičkách. Necháme zcela ztuhnout.

Mezitím připravíme dortové želé opět podle návodu, vmícháme do něj zbytek mangového pyré a naneseme na ztuhlý krém. Opět necháme vychladnout a ztuhnout. Můžeme ozdobit ovocem.
Poznámka:
Dort můžeme samozřejmě udělat i do dortové formy, v tom případě bych dala celý tvaroh 250g, 200ml smetany a 100g cukru.



2 komentáře:

  1. Jen se tady olizuji ,mango muzu kdykoliv.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky ho mám ráda. I když z těch našich obchodů není tak dobré jako někde v krajích, kde roste. Ochutnala jsem ho na Mauriciu přímo ze stromu a to byla teprve chuť :-)

    OdpovědětVymazat