Na přípravu budete potřebovat:
1 kg brambor
250g kysaného zelí
200g uzeného bůčku nebo slaniny
2 větší cibule
3 žloutky
3PL kysané smetany nebo vykapaného jogurtu
libeček
špetka muškátového květu
sůl, pepř
škrob na obalení
olej na smažení
250g kysaného zelí
200g uzeného bůčku nebo slaniny
2 větší cibule
3 žloutky
3PL kysané smetany nebo vykapaného jogurtu
libeček
špetka muškátového květu
sůl, pepř
škrob na obalení
olej na smažení
Postup přípravy receptu:
Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme uvařit do osolené vody do měkka.
Bůček nebo slaninu nakrájíme spolu s cibulí na kostičky a orestujeme, přidáme pokrájené a okapané kysané zelí a ještě asi 5 minut promícháváme. Odstavíme a necháme trochu zchladnout. Brambory slijeme, necháme odpařit a rozšťoucháme.
Bůček nebo slaninu nakrájíme spolu s cibulí na kostičky a orestujeme, přidáme pokrájené a okapané kysané zelí a ještě asi 5 minut promícháváme. Odstavíme a necháme trochu zchladnout. Brambory slijeme, necháme odpařit a rozšťoucháme.
Přidáme je spolu se žloutky, kysanou smetanou, libečkem a kořením k
zelné směsi a řádné promícháme.
Utvoříme šišky, které obalíme ve škrobu a
ihned opékáme pozvolna na oleji do růžova.
Žádné komentáře:
Okomentovat