pondělí 12. května 2014

Bramborovo - zelné šišky


Na přípravu budete potřebovat:

1 kg brambor
250g kysaného zelí
200g uzeného bůčku nebo slaniny
2 větší cibule
3 žloutky
3PL kysané smetany nebo vykapaného jogurtu
libeček
špetka muškátového květu
sůl, pepř
škrob na obalení
olej na smažení 

Postup přípravy receptu:

Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme uvařit do osolené vody do měkka.
Bůček nebo slaninu nakrájíme spolu s cibulí na kostičky a orestujeme, přidáme pokrájené a okapané kysané zelí a ještě asi 5 minut promícháváme. Odstavíme a necháme trochu zchladnout. Brambory slijeme, necháme odpařit a rozšťoucháme.


Přidáme je spolu se žloutky, kysanou smetanou, libečkem a kořením k zelné směsi a řádné promícháme. 


Utvoříme šišky, které obalíme ve škrobu a ihned opékáme pozvolna na oleji do růžova. 




Žádné komentáře:

Okomentovat