Na přípravu budete potřebovat:
4 kuřecí nebo krůtí řízky
500ml podmáslí
200ml sladké smetany
3 jarní cibulky
2PL křenu nebo krenexu
svazek zelené petrželky
sůl, pepř
olej
500ml podmáslí
200ml sladké smetany
3 jarní cibulky
2PL křenu nebo krenexu
svazek zelené petrželky
sůl, pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Kuřecí řízky osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme
podmáslí, křen, polovinu posekané petrželky a zelené části cibulek,
osolíme a zalijeme marinádou maso. Necháme marinovat přes noc.
Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme a opečeme zrudka na pekáčku s
rozehřátým olejem. Přidáme na kolečka nakrájené bílé části cibulek,
orestujeme a vše zalijeme marinádou.
Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme
30 minut. Poté maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme, přilijeme sladkou
smetanu a zbytek posekané petrželky. Prohřejeme a dochutíme podle
potřeby. Omáčka by měla být mírně nakyslá.
Přílohu jsem zvolila pouze zeleninovou, ale jistě se budou hodit i bramborové variace. Mraženou zeleninu a čerstvou brokolici vložíme do nádoby vhodně do MW trouby, osolíme, přidáme kousek másla, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na nejvyšší výkon na minutu a půl do MW. Poté protřepeme a vrátíme vlnit ještě minutu. Zelenina zůstane krásně křupavá.
Přílohu jsem zvolila pouze zeleninovou, ale jistě se budou hodit i bramborové variace. Mraženou zeleninu a čerstvou brokolici vložíme do nádoby vhodně do MW trouby, osolíme, přidáme kousek másla, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na nejvyšší výkon na minutu a půl do MW. Poté protřepeme a vrátíme vlnit ještě minutu. Zelenina zůstane krásně křupavá.
Toto maso je výtečné, přidala jsem jen na závěr navíc více soli a pár kapek worchesteru.
OdpovědětVymazatDěkuji za vyzkoušení a jsem moc ráda, že chutnalo :-)
Vymazat