neděle 11. května 2014

Kuřecí v podmáslové marinádě s křenem


Na přípravu budete potřebovat:

4 kuřecí nebo krůtí řízky
500ml podmáslí
200ml sladké smetany
3 jarní cibulky
2PL křenu nebo krenexu
svazek zelené petrželky
sůl, pepř
olej 

Postup přípravy receptu:

Kuřecí řízky osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme podmáslí, křen, polovinu posekané petrželky a zelené části cibulek, osolíme a zalijeme marinádou maso. Necháme marinovat přes noc.


Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme a opečeme zrudka na pekáčku s rozehřátým olejem. Přidáme na kolečka nakrájené bílé části cibulek, orestujeme a vše zalijeme marinádou. 


Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 30 minut. Poté maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme, přilijeme sladkou smetanu a zbytek posekané petrželky. Prohřejeme a dochutíme podle potřeby. Omáčka by měla být mírně nakyslá.
Přílohu jsem zvolila pouze zeleninovou, ale jistě se budou hodit i bramborové variace. Mraženou zeleninu a čerstvou brokolici vložíme do nádoby vhodně do MW trouby, osolíme, přidáme kousek másla, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na nejvyšší výkon na minutu a půl do MW. Poté protřepeme a vrátíme vlnit ještě minutu. Zelenina zůstane krásně křupavá. 




2 komentáře:

  1. Toto maso je výtečné, přidala jsem jen na závěr navíc více soli a pár kapek worchesteru.

    OdpovědětVymazat