Na přípravu budete potřebovat:
10ks žampionů
Na těstíčko:
2 vejce
3PL hladké mouky
3PL solamylu
koření na čínu nebo kari
1PL sójové omáčky
1PL hořčice
pivo podle potřeby
sůl, pepř
Na zázvorové brambory:
500g menších brambůrků
3PL nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1KL drceného kmínu nebo římského kmínu
2KL kari nebo kurkumy
špetka chilli
zelená petrželka
sůl
olej
Na těstíčko:
2 vejce
3PL hladké mouky
3PL solamylu
koření na čínu nebo kari
1PL sójové omáčky
1PL hořčice
pivo podle potřeby
sůl, pepř
Na zázvorové brambory:
500g menších brambůrků
3PL nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1KL drceného kmínu nebo římského kmínu
2KL kari nebo kurkumy
špetka chilli
zelená petrželka
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Žampiony oloupeme, snažíme se je osolit alespoň zevnitř
a obalíme v hladké mouce. Poté je namáčíme v připraveném těstíčku a
smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě oleje.
Brambory pokrájíme na měsíčky a spolu se 2 lžícemi zázvoru je opékáme do hněda cca 10 minut. Poté přisypeme koření, podlijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka a dokud se veškerá tekutina nevstřebá do brambor. Pokud je potřeba, vždy podlijeme trochou vody. Nakonec vmícháme zbytek zázvoru, rozdrcený česnek a petrželku.
Brambory pokrájíme na měsíčky a spolu se 2 lžícemi zázvoru je opékáme do hněda cca 10 minut. Poté přisypeme koření, podlijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka a dokud se veškerá tekutina nevstřebá do brambor. Pokud je potřeba, vždy podlijeme trochou vody. Nakonec vmícháme zbytek zázvoru, rozdrcený česnek a petrželku.
Žádné komentáře:
Okomentovat