úterý 27. května 2014

Kuřecí směs z alobalu


Na přípravu budete potřebovat:


Vše podle počtu osob a chuti

kuřecí prsa
klobása
cuketa
červená nebo bílá paprika
cibule
česnek
brambory
koření dle chuti ( použila jsem adžiku a pálivou papriku )
sójová omáčka
vejce
kmín
libeček, petrželka
olej
sůl 

Postup přípravy receptu:

Večer připravíme směs, aby se do druhého dne proležela. Maso, klobásu, cuketu a papriku nakrájíme na kousky, cibuli na proužky, česnek posekáme. Okořeníme, přilijeme sójovou omáčku a olej, osolíme a promícháme s vejcem. Vše uložíme do lednice.
Druhý den nakrájíme oškrábané brambory na plátky ( pokud máme nové brambory, jen je důkladně omyjeme ). Alobal potřeme olejem, na střed položíme vrstvu brambor, osolíme a okmínujeme. 


Na ně rozprostřeme masovou směs a alobal uzavřeme. 


Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a pečeme 45 minut. Poté alobal opatrně rozevřeme, pozor na unikající páru, a necháme dopéct cca 10 minut odkryté. Hotové posypeme posekaným libečkem nebo petrželkou.
Můžeme samozřejmě připravit i na grilu, případně celé zahrnout uhlíky v ohništi. Ovšem v tom případě bude doba pečení kratší. Je lepší použít pevnější alobal vhodný k venkovnímu pečení. 




Žádné komentáře:

Okomentovat