Na přípravu budete potřebovat:
Vše podle počtu osob a chuti
kuřecí prsa
klobása
cuketa
červená nebo bílá paprika
cibule
česnek
brambory
koření dle chuti ( použila jsem adžiku a pálivou papriku )
sójová omáčka
vejce
kmín
libeček, petrželka
olej
sůl
kuřecí prsa
klobása
cuketa
červená nebo bílá paprika
cibule
česnek
brambory
koření dle chuti ( použila jsem adžiku a pálivou papriku )
sójová omáčka
vejce
kmín
libeček, petrželka
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Večer připravíme směs, aby se do druhého dne proležela.
Maso, klobásu, cuketu a papriku nakrájíme na kousky, cibuli na proužky,
česnek posekáme. Okořeníme, přilijeme sójovou omáčku a olej, osolíme a
promícháme s vejcem. Vše uložíme do lednice.
Druhý den nakrájíme oškrábané brambory na plátky ( pokud máme nové brambory, jen je důkladně omyjeme ). Alobal potřeme olejem, na střed položíme vrstvu brambor, osolíme a okmínujeme.
Druhý den nakrájíme oškrábané brambory na plátky ( pokud máme nové brambory, jen je důkladně omyjeme ). Alobal potřeme olejem, na střed položíme vrstvu brambor, osolíme a okmínujeme.
Na ně rozprostřeme
masovou směs a alobal uzavřeme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a
pečeme 45 minut. Poté alobal opatrně rozevřeme, pozor na unikající páru,
a necháme dopéct cca 10 minut odkryté. Hotové posypeme posekaným
libečkem nebo petrželkou.
Můžeme samozřejmě připravit i na grilu, případně celé zahrnout uhlíky v ohništi. Ovšem v tom případě bude doba pečení kratší. Je lepší použít pevnější alobal vhodný k venkovnímu pečení.
Můžeme samozřejmě připravit i na grilu, případně celé zahrnout uhlíky v ohništi. Ovšem v tom případě bude doba pečení kratší. Je lepší použít pevnější alobal vhodný k venkovnímu pečení.
Žádné komentáře:
Okomentovat