Na přípravu budete potřebovat:
1 kýta z mladého jelena ( po vykostění cca 1kg masa ), může být i jiná zvěřina
2 cibule
2 stroužky česneku
hrst sušených namočených hub
několik snítek tymiánu
2PL šípkové zavařeniny
silný vývar z kostí ( zvěřinových )
3 bobkové listy
po 6 kuličkách nového koření, pepře a jalovce
máslo
hladká mouka
sůl
2 cibule
2 stroužky česneku
hrst sušených namočených hub
několik snítek tymiánu
2PL šípkové zavařeniny
silný vývar z kostí ( zvěřinových )
3 bobkové listy
po 6 kuličkách nového koření, pepře a jalovce
máslo
hladká mouka
sůl
Postup přípravy receptu:
Vykostěnou, osolenou a opepřenou kýtu zformujeme do válce a zpevníme provázkem.
V pekáči na másle zesklovatíme cibuli, přidáme všechna koření a necháme rozvonět. Poté přidáme maso a ze všech stran ho opečeme. Vložíme tymián, houby i s voudou, podlijeme a na sporáku cca půl hodiny přiklopené dusíme. Podle potřeby podléváme.
Po půl hodině vmícháme šípkovou zavařeninu, rozdrcený česnek, dochutíme a vložíme již odklopený pekáč do trouby vyhřáté na 200C. Pečeme ještě půl hodiny, maso přeléváme. Poté maso vyjmeme ( uchováme v teple třeba v alobalu) a omáčku zahustíme kouskem másla prohněteným s moukou. Necháme provařit.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme třeba s knedlíkem.
V pekáči na másle zesklovatíme cibuli, přidáme všechna koření a necháme rozvonět. Poté přidáme maso a ze všech stran ho opečeme. Vložíme tymián, houby i s voudou, podlijeme a na sporáku cca půl hodiny přiklopené dusíme. Podle potřeby podléváme.
Po půl hodině vmícháme šípkovou zavařeninu, rozdrcený česnek, dochutíme a vložíme již odklopený pekáč do trouby vyhřáté na 200C. Pečeme ještě půl hodiny, maso přeléváme. Poté maso vyjmeme ( uchováme v teple třeba v alobalu) a omáčku zahustíme kouskem másla prohněteným s moukou. Necháme provařit.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme třeba s knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat