sobota 10. května 2014

Zelná omáčka


Na přípravu budete potřebovat:
 
1/2 menší hlávky bílého zelí
2 hrsti kysaného zelí
2 klobásy
5 větších brambor předem uvařených
1 smetana na vaření
2 cibule
3 stroužky česneku
1KL drceného kmínu
1PL sladké papriky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1PL sušené majoránky
kousek másla
2PL hladké mouky
1,5 l vývaru ( popř. 2 bujóny)
sůl 

Postup přípravy receptu:

Hlávkové zelí nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky a pokud je kysané zelí příliš dlouhé, překrájíme jej. Klobásu nakrájíme na kolečka.
Na másle zpěníme cibuli, přidáme klobásu, posekaný česnek a orestujeme. Zasypeme paprikou, přidáme obě zelí, koření kromě majoránky, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme zhruba 20 minut, poté přidáme nakrájené vařené brambory, majoránku, přilijeme smetanu, prohřejeme a zahustíme podle potřeby světlou jíškou. Vaříme ještě cca 10 minut. Podáváme s pečivem nebo bez. 




1 komentář: