Na přípravu budete potřebovat:
1 pórek
1 brokolice
10dkg nivy
1,5cm proužek másla
3-4 PL hladké mouky
mléko
špetka muškátového oříšku
sůl
10dkg nivy
1,5cm proužek másla
3-4 PL hladké mouky
mléko
špetka muškátového oříšku
sůl
Postup přípravy receptu:
Brokolici rozebereme na růžičky bez košťálů a dáme
vařit do osolené vody na 3 minuty. Pórek nakrájíme na drobno a podusíme
ho stejnou dobu na trošce másla, osolíme. Brokolici vyjmeme, zchladíme a
najemno nasekáme. Pórek shrneme na pánvi
stranou přidáme zbytek másla, hladkou mouku a připravíme světlou
jíšku,kterou zaléváme po troškách mlékem tak, aby nám vznikl dost hustý
bešamel. Vmícháme pórek, brokolici, nastrouhanou nivu, muškátový oříšek,
dochutíme, odstavíme a necháme zcela zchladnout.
Ze studené hmoty
tvarujeme v ruce krokety, které poprášíme moukou, protáhneme vajíčkem a
obalíme ve strouhance. Ihned smažíme.
Poznámka:
Vzhledem k tomu, že mi zbyl celý košťál z brokolice, připravila jsem z něj ještě ke kroketám dip.
Košťál z brokolice + jedna růžička
1 kysaná smetana
1 stroužek česneku
sůl
koření Salát pikant - nemusí být
1 kysaná smetana
1 stroužek česneku
sůl
koření Salát pikant - nemusí být
Košťál oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit
do osolené vody do měkka. Před koncem přidáme ještě růžižku brokolice,
měla by zůstat pěkně zelená, kvůli barvě omáčky. Slijeme a vše dohladka
rozmixujeme. Po vychladnutí přimícháme kysanou smetanu, utřený česnek a
můžeme dát i trochu zeleninové směsi koření. Dochutíme solí.
Žádné komentáře:
Okomentovat