Na přípravu budete potřebovat:
4-5 medailonků z vepřové panenky (cca 3cm)
sůl, pepř
Na krustu:
4 bílé toastové chleby zbavené kůrky
čerstvá petrželka, bazalka a šalvěj
cca 50g nastrouhaného parmazánu
2PL zakysané smetany
pomeančový nebo citronový pepř
sůl
Na přípravu chřestu:
bílý chřest, oloupaný a zbavený dřevnatých konců
2 pomeranče
sůl, špetka cukru
sůl, pepř
Na krustu:
4 bílé toastové chleby zbavené kůrky
čerstvá petrželka, bazalka a šalvěj
cca 50g nastrouhaného parmazánu
2PL zakysané smetany
pomeančový nebo citronový pepř
sůl
Na přípravu chřestu:
bílý chřest, oloupaný a zbavený dřevnatých konců
2 pomeranče
sůl, špetka cukru
Postup přípravy receptu:
Nejprve připravíme směs na krustu.
Toastový chleba a
bylinky dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemnou sypkou směs. Přidáme
parmazán, pomerančový pepř a zakysanou smetanu a smícháme v hustší
pastu.
Chřest dáme vařit do vody, kterou osolíme, trošku osladíme a přilijeme
do ní přecezenou šťávu ze dvou pomerančů. Vaříme zhruba 15 minut.
Troubu zahřejeme na 250C. Medailonky osolíme, opepříme a opečeme krátce zprudka na rozpáleném oleji. Z každé strany max. 2 minuty. Vyjmeme je a dáme do pekáčku, na každý navršíme pastu a trochu přimáčkneme. Dáme do rozpálené trouby na max. 10 minut, poslední 2 minuty přepneme na gril a opečeme zvrchu krustu.
Troubu zahřejeme na 250C. Medailonky osolíme, opepříme a opečeme krátce zprudka na rozpáleném oleji. Z každé strany max. 2 minuty. Vyjmeme je a dáme do pekáčku, na každý navršíme pastu a trochu přimáčkneme. Dáme do rozpálené trouby na max. 10 minut, poslední 2 minuty přepneme na gril a opečeme zvrchu krustu.
Pánev s výpekem zahřejeme, přilijeme tekutinu z chřestu ( chřest
uchováme v teple), provaříme, můžeme přilít asi 100ml silného vývaru a
nakonec zahustíme studeným máslem utřeným s trouchou mouky. Dochutíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat