neděle 4. května 2014

Panenkové medailonky v krustě s chřestem


Na přípravu budete potřebovat:
 
4-5 medailonků z vepřové panenky (cca 3cm)
sůl, pepř

Na krustu:
4 bílé toastové chleby zbavené kůrky
čerstvá petrželka, bazalka a šalvěj
cca 50g nastrouhaného parmazánu
2PL zakysané smetany
pomeančový nebo citronový pepř
sůl

Na přípravu chřestu:
bílý chřest, oloupaný a zbavený dřevnatých konců
2 pomeranče
sůl, špetka cukru 

Postup přípravy receptu:

Nejprve připravíme směs na krustu. 


Toastový chleba a bylinky dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemnou sypkou směs. Přidáme parmazán, pomerančový pepř a zakysanou smetanu a smícháme v hustší pastu.


Chřest dáme vařit do vody, kterou osolíme, trošku osladíme a přilijeme do ní přecezenou šťávu ze dvou pomerančů. Vaříme zhruba 15 minut.
Troubu zahřejeme na 250C. Medailonky osolíme, opepříme a opečeme krátce zprudka na rozpáleném oleji. Z každé strany max. 2 minuty. Vyjmeme je a dáme do pekáčku, na každý navršíme pastu a trochu přimáčkneme. Dáme do rozpálené trouby na max. 10 minut, poslední 2 minuty přepneme na gril a opečeme zvrchu krustu.


Pánev s výpekem zahřejeme, přilijeme tekutinu z chřestu ( chřest uchováme v teple), provaříme, můžeme přilít asi 100ml silného vývaru a nakonec zahustíme studeným máslem utřeným s trouchou mouky. Dochutíme.




Žádné komentáře:

Okomentovat