Na přípravu budete potřebovat:
Vykostěné vepřové koleno zbavené přebytečného tuku a blan
Na nádivku: starší pečivo, mléko, máslo, ljutěnice, slanina, vejce, libeček, petrželka, česnek, sůl + naložené beraní rohy
Na marinádu: kečup, balsamikový ocet, čerstvé bylinky ((rozmarýn, tymián, saturejka, oregáno), šťáva z 1 pomeranče, rozdrcený pepř, kmín, hřebíček, sůl
Na nádivku: starší pečivo, mléko, máslo, ljutěnice, slanina, vejce, libeček, petrželka, česnek, sůl + naložené beraní rohy
Na marinádu: kečup, balsamikový ocet, čerstvé bylinky ((rozmarýn, tymián, saturejka, oregáno), šťáva z 1 pomeranče, rozdrcený pepř, kmín, hřebíček, sůl
Postup přípravy receptu:
Maso rozklepeme na co největší placku, osolíme,
poklademe plátky slaniny, nádivkou a beraními rohy.
Zavineme do rolády a
stáhneme provázkem. Vložíme na pekáč, podlijeme vodou a přiklopené
dusíme půl hodiny. Pak potřeme ze všech stran marinádou a dáme odkryté
péct do trouby. Potíráme výpekem.
Podáváme třeba s brambory v majoránkové omáčce.
Žádné komentáře:
Okomentovat