čtvrtek 15. května 2014

Divoká kachna na slanině, sušených švestkách a červeném víně


Na přípravu budete potřebovat:

očištěná divoká kachna
150g slaniny
hrst sušených švestek
2 cibule
300ml suchého červeného vína
8 kuliček jalovec a 5 nového koření
3 bobkové listy
kmín
máslo
sůl 

Postup přípravy receptu:

Kachnu osolíme a posypeme kmínem. V pekáči na sporáku rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme všechno koření a posekané švestky. Chvilku společně opékáme a poté podlijeme malinko vodou. Vložíme kachnu a přiklopíme a asi 10 min kachnu po obou stranách podusíme, abychom urychlili pečení v troubě. Po odpaření vody podlijeme vínem a dáme ještě přikryté do trouby asi na půl hodiny. Během této doby kachnu obracíme a podléváme výpekem. Po půl hodině pekáč odkryjeme a kachnu dozlatova dopečeme.
Podáváme se zelím, já dělala kedlubnové  a bramborovými knedlíky.



Žádné komentáře:

Okomentovat