Na přípravu budete potřebovat:
očištěná divoká kachna
150g slaniny
hrst sušených švestek
2 cibule
300ml suchého červeného vína
8 kuliček jalovec a 5 nového koření
3 bobkové listy
kmín
máslo
sůl
150g slaniny
hrst sušených švestek
2 cibule
300ml suchého červeného vína
8 kuliček jalovec a 5 nového koření
3 bobkové listy
kmín
máslo
sůl
Postup přípravy receptu:
Kachnu osolíme a posypeme kmínem. V pekáči na sporáku
rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme
všechno koření a posekané švestky. Chvilku společně opékáme a poté
podlijeme malinko vodou. Vložíme kachnu a přiklopíme a asi 10 min kachnu
po obou stranách podusíme, abychom urychlili pečení v troubě. Po
odpaření vody podlijeme vínem a dáme ještě přikryté do trouby asi na půl
hodiny. Během této doby kachnu obracíme a podléváme výpekem. Po půl
hodině pekáč odkryjeme a kachnu dozlatova dopečeme.
Podáváme se zelím, já dělala kedlubnové a bramborovými knedlíky.
Podáváme se zelím, já dělala kedlubnové a bramborovými knedlíky.
Žádné komentáře:
Okomentovat