Na přípravu budete potřebovat:
6 kusů pečiva - já použila celozrnné kaiserky
6 vajec ( žloutky zvlášť a z bílků tuhý sníh)
cca 300g vařeného uzeného masa, měla jsem obrané z žeber
3 hrsti mražených nebo čerstvých lesních hub
3 hrsti velkých krup
3 stroužky česneku
hodně zelených bylinek ( petrželka, libeček, popř. na jaře kopřivy a popenec)
uzený vývar podle potřeby
sůl, pepř
6 vajec ( žloutky zvlášť a z bílků tuhý sníh)
cca 300g vařeného uzeného masa, měla jsem obrané z žeber
3 hrsti mražených nebo čerstvých lesních hub
3 hrsti velkých krup
3 stroužky česneku
hodně zelených bylinek ( petrželka, libeček, popř. na jaře kopřivy a popenec)
uzený vývar podle potřeby
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Nejprve uvaříme v osolené vodě doměkka kroupy, slijeme a necháme vychladnout.
Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Přikrájíme uzené maso, přidáme houby, kroupy, žloutky, bylinky, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Přikrájíme uzené maso, přidáme houby, kroupy, žloutky, bylinky, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Přidáváme podle
potřeby vývar.
Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pekáček vymažeme dostatečně sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a pečeme do zlatova.
Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pekáček vymažeme dostatečně sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a pečeme do zlatova.
Během pečení
potíráme sádlem, bublajícím po stranách pekáčku, i shora.
Poznámka:
Konzistence hmoty před pečením by měla být jako na Velikonoční nádivku, kterou jistě všichni znáte :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat