Na přípravu budete potřebovat:
1/2 hlávky bílého zelí
1- 2 feferonky
1 stroužek česneku
1PL sójové nebo ústřicové omáčky
1PL rýžového nebo vinného octa
1PL sezamového oleje
cukr, sůl
1- 2 feferonky
1 stroužek česneku
1PL sójové nebo ústřicové omáčky
1PL rýžového nebo vinného octa
1PL sezamového oleje
cukr, sůl
Postup přípravy receptu:
Zelí den předem nakrájíme na tenké proužky, řádně
osolíme, promačkáme, přidáme nakrájenou feferonku a necháme přes noc v
lednici.
Druhý den zelí v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme vykapat. Připravíme zálivku ze sójové omáčky, rýžového ( vinného ) octa, sezamového oleje, rozmačkaného česneku a cukru, tou zelí přelijeme, promícháme a ještě asi hodinu necháme v lednici. Poté případně ještě dochutíme.
Druhý den zelí v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme vykapat. Připravíme zálivku ze sójové omáčky, rýžového ( vinného ) octa, sezamového oleje, rozmačkaného česneku a cukru, tou zelí přelijeme, promícháme a ještě asi hodinu necháme v lednici. Poté případně ještě dochutíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat