úterý 13. května 2014

Žampiony v mletých koulích


Na přípravu budete potřebovat:

10 malých žampionů
500g míchaného mletého masa
2 větší stroužky česneku
1PL sladké papriky
1PL sušené majoránky
1KL pepře
pár snítek čerstvého tymiánu
olej
sůl 


Postup přípravy receptu:

Malé žampiony neloupeme, pouze je očistíme od případných nečistot. Nožičky seřízneme těsně u kloboučku. Osolíme, vložíme na pánev s trochou oleje a lístky tymiánu a opékáme cca 3 minuty. Poté vyjmeme a necháme zchladnout.
Mleté maso osolíme, přidáme koření, prolisovaný česnek a důkladně rukama propracujeme. Utvoříme 10 placiček, na každou položíme žampion, maso kolem něj uzavřeme a v dlaních důkladně přimáčkneme, aby nám koule při pečení nepraskly. Dáme na půl hodiny uležet do lednice.


Poté opečeme na oleji na téže pánvi jako žampiony ze všech stran na mírnějším plameni. 




Žádné komentáře:

Okomentovat