Na přípravu budete potřebovat:
300g vepřového masa ( krkovice, plec)
1-2 plechovky fazolí ( jak kdo chce syté)
100g slaniny
1 cibule
cca100ml octa balsamico ( nebojte se toho množství)
1 feferonka pro pikantnost
pár snítek tymiánu
olej
( kdo chce, může přidat gelový bujón)
sůl
1-2 plechovky fazolí ( jak kdo chce syté)
100g slaniny
1 cibule
cca100ml octa balsamico ( nebojte se toho množství)
1 feferonka pro pikantnost
pár snítek tymiánu
olej
( kdo chce, může přidat gelový bujón)
sůl
Postup přípravy receptu:
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli se
slaninou, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Poté
osolíme, vhodíme tymián, posekanou feferonku a zalijeme octem.
Necháme
ocet zredukovat, podlijeme vodou nebo vývarem, ale jen tak do poloviny
výšky masa, ztlumíme a necháme probublávat cca 40 minut. Průběžně
podléváme tak, abychom měli hustší omáčku.
Nakonec přidáme fazole bez nálevu, prohřejeme a dochutíme trochou cukru.
Nakonec přidáme fazole bez nálevu, prohřejeme a dochutíme trochou cukru.
Žádné komentáře:
Okomentovat