Na přípravu budete potřebovat:
1 větší mrkev
1/4 celerové bulvy
kus petržele nebo 1 menší
1 cibule
2PL sádla
majoránka
1PL sladké mleté papriky
3 stroužky česneku
1,5 litru vývaru
sůl
pepř
Na pucíky ( falešné dršťky) :
2PL másla
3PL hladké mouky
2 vejce
1/4 celerové bulvy
kus petržele nebo 1 menší
1 cibule
2PL sádla
majoránka
1PL sladké mleté papriky
3 stroužky česneku
1,5 litru vývaru
sůl
pepř
Na pucíky ( falešné dršťky) :
2PL másla
3PL hladké mouky
2 vejce
Postup přípravy receptu:
V hrnci na sádle zpěníme nejprve najemno nakrájenou
cibuli, poté přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme
cca 5 minut. Poprášíme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vývarem.
Osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Nakonec přidáme rozemnutou majoránku
a prolisovaný česnek.
V kastrůlku z másla a mouky připravíme hustší jíšku, do které vyklepneme vajíčka a pořádně mícháme, aby se nám srazily pucíky.
V kastrůlku z másla a mouky připravíme hustší jíšku, do které vyklepneme vajíčka a pořádně mícháme, aby se nám srazily pucíky.
Pucíky přidáme k polévce a cca 5 minut prováříme na mírném ohni.
Dochutíme, odstavíme a posypeme zelenými bylinkami.
Výborná, vařívám podle Vás, z Topek :) Jindra
OdpovědětVymazatJindřiško, já ji mám taky moc rada. Vzhledem k tomu, že miluju chuť dršťkovky, ale nemám ráda dršťky, je tohle pro mě ideální. Děkuju Vám za zprávu a jsem ráda, že jsem ji předala zas " o dům dál " :-)
Vymazat