Na přípravu budete potřebovat:
250g tvarohu
100g dětské krupičky nebo hrubé mouky
špetka soli
Toto množství je na 7 jahodových knedlíků
100g dětské krupičky nebo hrubé mouky
špetka soli
Toto množství je na 7 jahodových knedlíků
Postup přípravy receptu:
Na pracovní desce vypracujeme těsto, utvoříme váleček,
který rozdělíme na daný počet kousků.
Z každého kousku utvoříme
placičku, poklademe ovocem a zformujeme do kulatých knedlíků. Necháme 15
minut odpočinout.
Mezitím necháme v hrnci ohřát vodu. Knedlíky najednou vložíme do vroucí
vody, po chvilce je odlepíme ode dna a vaříme, dokud nevyplavou. Od
doby, kdy vyplavou necháme ještě 2 - 3 minuty a vyndáme je.
Podáváme jak jsme zvyklí, s moučkovým cukrem, tvarohem, polité přepuštěným máslem ...
Podáváme jak jsme zvyklí, s moučkovým cukrem, tvarohem, polité přepuštěným máslem ...
Poznámka:
Recept je z knihy Recepty z farmářského trhu a určitě se
někomu bude hodit i z toho důvodu, že vám někdy třeba dojdou vejce :-DS těstem se velmi dobře pracuje.
Děláme doma skoro stejné! :)
OdpovědětVymazatVypadá to opravdu chutně:)) Zvu Vás na give away, budu moc ráda, když se zúčastníte. :)
Jelikož jahody už krásně dozrávají, dělala jsme opět knedlíky podle Tebe. Těsto je super :-) čím míň ingrediencí, tím líp :-D
OdpovědětVymazatKatastrophe
Jaky tvaroh? Je mnoho tvarohu na trhu a ja opravdu ocenim, kdyz je v receptu jaky. Jemny, mekky, na strouhani, vanickovy atd.
OdpovědětVymazatJakýkoliv měkký jemný tvaroh, klidně i z vaničky ;-)
Vymazat