čtvrtek 22. května 2014

Hovězí nudličky se zeleninou


Na přípravu budete potřebovat:

2 roštěnky
1 červená papriky
1 bílá paprika
1/2 fenyklu
2 kyselé okurky
2 cibule
1 malý rajčatový protlak
1PL dijonské hořčice
2PL worcesteru
pepř
sůl
olej 

Postup přípravy receptu:

Roštěnky den předem nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s olejem a pepřem a necháme přes noc v lednici. Druhý den před pečením je vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.
Zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli na proužky a česnek posekáme. Na oleji nejprve orestujeme zprudka maso, vyjmeme a dáme orestovat cibuli. Přidáme protlak s hořčicí, česnek, worcester a trochu podlijeme. Necháme probublat cca 10 minut a přidáme zeleninu, kterou uvaříme naskus. Maso vložíme prohřát před koncem a dochutíme.
Poznámka:
Pokud si nejsme jisti kvalitou masa a máme obavu, že bude maso tvrdé, připravíme v papiňáku. V tom případě bude postup následující. Nejprve orestujeme maso, pak k němu přidáme cibuli, protlak s hořčicí, česnek a worcester. Zalijeme do výšky masa a necháme od doby varu 10 minut vařit. Poté necháme dojít, otevřeme a přidáme zeleninu, kterou vaříme naskus. Dochutíme.




Žádné komentáře:

Okomentovat