Na přípravu budete potřebovat:
2 roštěnky
1 červená papriky
1 bílá paprika
1/2 fenyklu
2 kyselé okurky
2 cibule
1 malý rajčatový protlak
1PL dijonské hořčice
2PL worcesteru
pepř
sůl
olej
1 červená papriky
1 bílá paprika
1/2 fenyklu
2 kyselé okurky
2 cibule
1 malý rajčatový protlak
1PL dijonské hořčice
2PL worcesteru
pepř
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Roštěnky den předem nakrájíme na tenké nudličky,
promícháme s olejem a pepřem a necháme přes noc v lednici. Druhý den
před pečením je vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.
Zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli na proužky a česnek posekáme. Na oleji nejprve orestujeme zprudka maso, vyjmeme a dáme orestovat cibuli. Přidáme protlak s hořčicí, česnek, worcester a trochu podlijeme. Necháme probublat cca 10 minut a přidáme zeleninu, kterou uvaříme naskus. Maso vložíme prohřát před koncem a dochutíme.
Zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli na proužky a česnek posekáme. Na oleji nejprve orestujeme zprudka maso, vyjmeme a dáme orestovat cibuli. Přidáme protlak s hořčicí, česnek, worcester a trochu podlijeme. Necháme probublat cca 10 minut a přidáme zeleninu, kterou uvaříme naskus. Maso vložíme prohřát před koncem a dochutíme.
Poznámka:
Pokud si nejsme jisti kvalitou masa a máme obavu, že
bude maso tvrdé, připravíme v papiňáku. V tom případě bude postup
následující. Nejprve orestujeme maso, pak k němu přidáme cibuli, protlak
s hořčicí, česnek a worcester. Zalijeme do výšky masa a necháme od doby
varu 10 minut vařit. Poté necháme dojít, otevřeme a přidáme zeleninu,
kterou vaříme naskus. Dochutíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat