Na přípravu budete potřebovat:
2 větší cukety, cibule, máslo, hladká mouka, cukr, ocet, kmín, sůl
Postup přípravy receptu:
Cukety oloupeme,a pokud nemají již velká semena,i s
dužinou nahrubo nastrouháme. Jinak dužinu vydlabeme. Cuketu osolíme a
necháme pustit vodu,kterou v sítu odstraníme. Na másle zpěníme
cibulku,zasypeme lžící mouky,osmahneme a přidáme cuketu,kmín,cukr a ocet
- každý podle chuti. Vaříme nejdéle 5 minut,aby si cuketa zachovala
strukturu a nevznikla nám kaše. Chutná jako kedlubnové nebo hlávkové
zelí.
Vynikající,Děláme již několik let a hlávkové již nekupujeme.Vřele doporučuji.Mňam...
OdpovědětVymazatVýtečná věc! Přidávám k cibulce ještě slaninu, nemá to chybu ..
OdpovědětVymazat