čtvrtek 29. května 2014

Pečený sladkokyselý pikantní květák


Na přípravu budete potřebovat:

1 květák rozebraný na menší růžičky
hladká mouka
mléko
olej na potření

Na omáčku:
1PL medu
2PL octa balsamico
2PL sójové omáčky
čerstvý rozmarýn
drcené chilli dle chuti ( já použila kořenící směs Harissa )
pepř
popř. sůl 

Postup přípravy receptu:

Květákové růžičky omyjeme a ihned osolíme, lépe nám na nich bude držet sůl, dokud jsou vlhké.
Z mléka, hladké mouky a trochu soli vymícháme těstíčko konzistence jako na palačinky, do kterého jednotlivé růžičky namočíme. Pokládáme je rovnou na plech na naolejovaný pečící papír a vložíme do trouby vyhřáté na 200C. Když nám těstíčko na povrchu ztuhne, potřeme růžičky olejem. Během pečení otočíme. Pečeme podle velikosti růžiček cca 30 minut.
Mezitím připravíme omáčku smícháním, medu, balsamica, sójovky, posekaného rozmarýnu a koření. Podle sebe případně dokyselíme, dosolíme nebo dosladíme.
Když je květák pečený, lžící ho pomalu poléváme omáčkou, nesmí nám v omáčce plavat, aby se nedusil a dál pekl. Pečeme dalších 5 minut , obrátíme a ještě pokapeme omáčkou, která nám stekla na papír. Troubu vypneme, nastevřeme a necháme dojít.
Poznámka:
Recept je z časopisu Albert pod názvem Květákové hot wings ( bez chilli ), ovšem nevím, co s tím mají křidélka společného. Nicméně je to moc dobré :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat